Slapen in een tipi

  • Overzicht van tipi's door heel Europa
  • Geïnspecteerd door de ANWB
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Slapen in een Tipi

2 personen
61 campings gevonden

Speels kamperen in een tipi

Ben je op zoek naar een unieke kampeerervaring met een vleugje luxe? Ga kamperen in een tipi! Avontuurlijk voor de kinderen en romantisch wanneer je met zijn tweeën op vakantie bent.

Originele overnachtingsplek

Niks geen saaie en degelijke tent van de outdoorwinkel: kamperen in een tipi is origineel en glamoureus. Dit is authentiek kamperen midden in de natuur, maar dan wel op zeer comfortabele wijze. De kegelvormige tent is stevig door de houten palen en het canvasdoek zorgt 's zomers voor een aangename temperatuur terwijl je tegelijkertijd goed beschermd bent tegen een fikse regenbui. Veel tipi's hebben een kleine keuken en mogelijk zelfs een zithoek, afhankelijk van de grootte van de tent.

Voorbeelden van campings met tipi's

Wil je kamperen in een tipi? Hieronder staat een aantal campings op een rij waar dit mogelijk is. Op Camping Bij Ons in het Gelderse Groesbeek huur je een tipi die van alle gemakken is voorzien. De tent heeft een stenen vloer die bedekt is met warme vloerkleden. Naast vier comfortabele slaapplaatsen heeft de tipi een keuken met kookstel, een zithoek en een kleine eethoek. Vanuit de tent heb je uitzicht op het weidse landschap.

Buytenplaets Suydersee in Flevoland

Op deze camping in Flevoland verblijf je met minimaal zes personen in een ruime tipi. De tent staat op een houten vlonder zodat de kou niet makkelijk de tipi intrekt. Voor extra warmte is er een houtkachel in de tipi gebouwd. Je slaapt op comfortabele matrassen en verder heeft deze tipi een gezellige loungeplek met zitkussens en plaids. Er is een keukenuitrusting om te koken op de algemene kookplaats van de camping.

Camping Beringerzand in Limburg

Ook in Limburg logeer je in een heuse tipi. Hier heeft de ruime tent een extra buitendak tegen de regen. Deze is doorzichtig, zodat je ook 's nachts geniet van de sterrenhemel. De tipi biedt plek aan zes personen. Je slaapt op fijne matrassen en in de tent zijn een kookgelegenheid, barbecue, koelkast en keukenspullen aanwezig. Elke tent is verder uitgerust met een picknicktafel en vuurschaal.

Campings met tipitenten in het buitenland

Ook over de grens verblijf je op campings met tipitenten. Enkele voorbeelden zijn Camping Luna del Monte in het groene hart van Italië in Umbrië, Camping Sanviken in de ongerepte natuur van Noorwegen en Camping Sy midden in de Belgische Ardennen.

Bekijk hier alle bijzondere accommodaties op ANWB Camping.